Levering binnen 2-3 werkdagen
Veilig & snel betalen
Elke werkdag van 9:00 - 17:00 bereikbaar | 030 2844844

Hoe lang gaat de ketting mee?

Bij een kind met een gemiddelde kauwbehoefte is de gemiddelde gebruiksduur tussen de 4-12 weken. Maar we hebben ook ervaren dat er kinderen zijn die de kauw ketting in een paar dagen al stuk kauwen en anderen waar de kauwproducten ketting 8-9 maanden mee gaat. De levensduur is afhankelijk van verschillende factoren. Het is afhankelijk van de hanger die je kiest en hoe die past bij de kauwstijl en kauwbehoefte van je kind. Kauwt je kind de hele dag? Kauwt je kind een paar uur? Of alleen op spannende momenten? Kinderen met kauwbehoefte hebben veelal ook sterke kaken. Al deze factoren hebben invloed op de levensduur van het bijtsieraad. 

De bijt sieraden zullen op den duur breken. Ze zijn allen gemaakt van dezelfde siliconen. Maar ieder ontwerp loopt het risico om te kunnen breken. 

De sluiting en koord zijn niet geschikt om op te bijten. We bevelen ten strengste aan niet HARD aan het koord te trekken terwijl er op de hanger gekauwd wordt, de kracht kan er voor zorgen dat de ketting bij zijn zwakste punt breekt waar deze aan het koord is bevestigd.

LET op: CHEWIGEM is NIET geschikt voor kinderen onder de 36 maanden, vanwege verstikkingsgevaar

Is het materiaal veilig om op te kauwen?

Ja. De siliconen die we gebruiken voor onze producten komen overeen met de standaarden die er gelden voor producten die geschikt zijn bevonden om op te kauwen. We gebruiken alleen siliconen die geschikt zijn bevonden voor baby's. De gebruikte siliconen zijn veilig en vrij van gif en chemische toevoegingen. Het is wel van belang dat beschadigde producten worden verwijderd en vervangen.

We weten wanneer het over onze kinderen gaat, dat veiligheid erg belangrijk is. Hiervoor hebben we de veiligheid getoetst van onze armbanden overeenkomstig aan de standaarden die gelden voor speelgoed. Dit is wat extreem daar onze producten geen speelgoed betreft, maar dit is wel de beste test. Al onze producten zijn verder middels bijttesten en giftesten gecheckt.

Is er garantie op de bijtproducten?

Op de bijtproducten zit geen garantie omdat de gebruiksduur van deze artikelen afhankelijk is van de bijtbehoeften en frequentie en stevigheid van kauwen van een kind. Neemt niet dit weg dat het altijd goed is om ons te benaderen als een bijtproduct snel kapot blijkt te gaan.

Tenslotte:

Kettingen zijn niet geschikt om op te kauwen. Kinderen van 3 jaar kunne vanwege verstikkingsgevaar door het koord deze bijtsieraden beter niet gebruiken.